Животът в снимки и разкази

Читалището в с. Янтра отпразнува 100-годишнината си, засадиха родопска елха в чест на събитието

Народно читалище „Пробуда – 1922“ в с. Янтра отбеляза един век читалищна дейност. „Щастливи сме да ви посрещнем на празника ни и да отдадем заедно заслуженото уважение на първите самодейци, запалили искрата на познанието в нашето читалище. Гордеем се с постиженията на самодейните ни състави, представяли се през годините по родните сцени. Днес е ден, в който изразяваме благодарността си, както към тях, така и към всичко, които ни подкрепят и ни помагат в дейността ни”, каза на тържеството секретарят на читалището Марийка Маринова. Специално внимание беше отделено на заслужили читалищни дейци и самодейци. Всички, които продължават да развиват читалищната дейност и да помагат за дейността на читалището, бяха удостоени с грамоти.
Гост на юбилея в Янтра бе кметът на Общината инж. Добромир Добрев. „Днешният празник е уважение към всички, които допринасят за читалищната дейност. Пожелавам ви с талант, сърце и свежи идеи да изпълвате с живот нови творчески прояви. Бъдете здрави, ентусиазирани и вдъхновени в благородното ви читалищно дело, обърна се към домакините инж. Добрев.

Празничното настроение със самодейците от Янтра споделиха и кметът на селото Владимир Илиев, кметът на Върбица Йордан Петров, секретарят на НЧ „Градина Върбица – 1894“ Анелия Димитрова, бивши самодейци, спомоществователи на читалището.

Поздрав към всички, уважили празника отправиха групата за изворен фолклор и самодейците при читалището. И както се полага на рожден ден, имаше голяма красива торта с цветовете на трибагреника ни.

Гости и домакини засадиха заедно родопска елха в чест на 100-годишнината на НЧ „Пробуда – 1922“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *