Времето

Студено, но предимно слънчево

През нощта ще преобладава облачно време. Ще духа слаб вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между -2 и 0 гр. За В. Търново минимална температура около -1.

В понеделник сутринта все още ще бъде облачно. С напредването на деня облаците ще намаляват до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от североизток-север. Температурите ще са ниски. Максималните температури ще бъдат между 1 и 3 гр. За В.Търново максимална температура около 1. Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачно време, а върховете ще бъдат в мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -2 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -5.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 20.7 гр. през 1989 г., най-ниската измерена минимална температура е -22.3 гр. през 1997 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 44 минути и ще залезе в 16 часа и 45 минути. Фаза на Луната:четири дена преди новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *