Времето

Предимно слънчево със сутрешни мъгли, постепенно ще се затопля

През нощта ще бъде ясно. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между -6 и -4 гр. За В.Търново минимална температура около -1.

Във вторник ще преобладава слънчево време. Сутринта за кратко видимостта ще е намалена. През деня временно ще има разкъсана висока облачност, през която ще прозира слънцето. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Температурите ще са ниски. Максималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр. За В.Търново максимална температура около 3 гр. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -1 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -5.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 18.4 гр. през 1996 г., най-ниската измерена минимална температура е -15.4 гр. през 1997 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 44 минути и ще залезе в 16 часа и 45 минути. Фаза на Луната:три дена преди новолуние.

В сряда и четвъртък в сутрешните часове ще се образува мъгла, която с напредването на деня постепенно ще се разсейва. След това времето ще бъде слънчево. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между -3 и -5 гр. Максималните температури ще са между 3 и 5 гр.

В петък сутринта отново ще има условия за намалена видимост, но през деня ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат около 0 гр. Максималните температури ще са между 6 и 8 гр.

От събота до края на периода облачността ще е променлива с много слънчеви часове. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Температурите още малко ще се повишат. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр. Максималните температури ще са между 10 и 12.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 0 гр. Максималната температура на 2000 м във вторник ще е около -5, а в сряда около 0 гр. В четвъртък, петък и събота облачността ще е променлива. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Температурите в ниското ще се повишат. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 5-6 гр. Максималната температура на 2000 м ще остане около 0. В неделя и понеделник времето над планините ще запази характера си, но вятърът ще се усили, ще се преориентира от северозапад и температурите слабо ще се понижат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *