Времето

Студено, но слънчево, със сутрешни мъгли

През нощта ще бъде предимно ясно. В ниските места още през нощта ще се образува мъгла. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между -5 и -2 гр. За В. Търново минимална температура около -4.

В сряда на повечето места ще преобладава слънчево време. В равнинната част и около водните басейни сутринта ще се образува мъгла, която с напредването на деня постепенно ще се разсейва. Ще бъде почти тихо. Максималните температури отново ще са между 4 и 7 гр. За В. Търново максимална температура около 7. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще остане слънчево. Ще духа слаб до умерен южен вятър. По по-високите части вятърът ще е слаб от север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 3 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 0.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 19.1 гр. през 1993 г., най-ниската измерена минимална температура е -15.4 през 1957 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 45 минути и ще залезе в 16 часа и 46 минути. Фаза на Луната:два дена преди новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *