Животът в снимки и разкази

Християни сме. Ето защо…

Семейството – един малък колектив, една малка клетка на обществото. То сближава, сплотява и подготвя хората за осъществяване на общонародните дела. Именно тук: в здравото християнско семейство, се раждат, отглеждат и възпитават деца. Тук се формират истински добродетели. По време на семейните празници, съпроводени с толкова радост и веселие, оживяват българските традиции, отколешни обичаи. Предавани от поколение на поколение, българщината ще пребъде. Още дълго ще се гордеем, че сме българи.

По решение на УС на КП „Ф.Т. войвода“ гр. Горна Оряховица 21 ноември – Деня на християнското семейство отпразнувахме съвместно с членовете на сдружение „Човеколюбие“ и БАС.

На такива празници често каним отец Зоран от храм „Св. Трисветители“. И този път той беше сред нас.

Д. Божанкова – председател на клуба, с няколко думи даде начало на срещата и на крака запяхме „За многая лета“.

Отец Зора със своята реч прикова вниманието на слушателите. Неговите думи внушават вяра, душевен мир, спокойствие. Той говори за семейството като пристан, тихо пристанище, приютил своите деца, закриляйки ги от природни и обществени бури, които неочаквано ни връхлитат. Проследи накратко живота на Света Дева Мария от рождението й до появата на нейния син – Исус Христос. Той спомена за проблемите на днешното християнско семейство и как промените влияят за възпитание на децата.

Поздрав към присъстващите отправи Н. Неделчев – председател на сдружение „Човеколюбие“ и П. Николова – председател на БАС.

Много цветя за отец Зоран – уважаван и ценен, пример за семействата в нашия град. А Димка Неделчева подари голяма красива питка за храма.

Бъдете здрав отец Зора. Благодарим за оказаното внимание, ние с удоволствие бихме Ви поканили по повод и на други църковни празници.

Накрая – скромна почерпка за всички.

Елена Славева

КП „Ф. Т. войвода“

Гр. Горна Оряховица

Снимки: архив и pravoslavie.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *