60 Плюс БорбаБГЖивотът в снимки и разкази

Фенове разплакаха с жест самотни възрастни хора в региона

От местния фенклуб на „Левски“ за поредна година реализираха инициативата „Синя Коледа“

ОКОЛО 90 ВЪЗРАСТНИ ХОРА ОТ МАЛКИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА В ОБЛАСТТА ПОЛУЧИХА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ДОСТОЙНО ПОСРЕЩАНЕ НА КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ. Пенсионерите бяха изненадани от момчетата от Old Capital Boys, които за седма поредна година реализираха успешно благотворителната си акция „Синя Коледа“. Те успяха да съберат чрез дарения и търгове на значими колекционерски спортни артикули 5000 лв. за инициативата.

Със средствата бяха осигурени колбаси, олио, кори за баница, сладкиши, брашно, ориз, боб, безалкохолни напитки и много други хранителни продукти. Не липсваха и фирми и частни лица, които предоставиха плодове и десерти.

Сините запалянковци посетиха възрастните на Игнажден и лично им връчиха подаръците.

„Видяхме много самота, много човешки съдби, много усмивки и сълзи от радост, че някой се сетил за тях. Нашите баби и дядовци заслужават това. Бъдете близо до тях, те са едни огромни слънца в нашия живот и некa бог ги пази! Не забравяйте тези хора. Помагайте им. Те са единствените, които пазят онази чиста доброта“, сподели председателят на Old Capital Boys Калин Станчев.

Той разказа, че акцията тази година е обхванала нуждаещи се пенсионери от селата Павел, Страхилово, Куцина, Горна Студена, Драгижево, Караисен, Церова кория и няколко души от Велико Търново.

В рамките на кампанията благодетелите подарили и два телевизора на самотни възрастни.

Доброволците изказват благодарност на кметовете на обходените малки населени места, които са предоставили списъци с нуждаещите се баби и дядовци, както и на всички, които са подкрепили реализирането на инициативата.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *