60 Плюс БорбаБГЖивотът в снимки и разкази

Шест двойки от Сухиндол се врекоха в любов отново след 50 години /СНИМКИ/

Преподписаха брачните си свидетелства под звуците на грамофон

 

Шест семейства от Сухиндол се врекоха отново във вечна любов цели 50 години след сключване на гражданския си брак. Те подписаха брачните си свидетелства за своята златна сватба под звуците от грамофон с плоча на Йорданка Христова.

Автентичната атмосфера със записи от 70-те години на миналия век беше подсилена със специално подготвена пътека от цветя и свещи, по която двойките преминаха.

Ритуалът за преподписване на брачните свидетелства беше извършен от кмета инж. Пламен Чернев. Той подари на всяка от двойките специален букет и сувенир за спомен от златната им сватба.

Анка и Христо Брождарови, Иванка и Илчо Аневи, Тодорка и Атанас Атанасови, Светла и Росин Маринови, Ивалинка и Милко Чолакови и Тодорка и Димо Деневи не се поколебаха отново да подпишат брачните си свидетелства. Те чуха и стихотворението на Веселин Ханчев „Пръстен“, докато се държаха за ръце точно както преди пет десетилетия.

„Щастлив съм да ви поздравя за дългия и щастлив семеен живот, който имате. Няма нищо по-мило от семейното огнище, когато двама души са се врекли и толкова години вървят заедно. Радвам се, че голяма част от вас са работили и живели именно в Сухиндол. Само единни можем да победим трудностите на времето. Затова ви благодаря, че приехте поканата да бъдем заедно на този хубав ваш празник. За да я има България, трябва да има силно семейно огнище“, обърна се инж. Пламен Чернев към двойките, които се снимаха за спомен както в Ритуалната зала, така и пред сградата на Община Сухиндол.

След церемонията за тях беше подготвена специална торта изненада. С нея те се пренесоха отново във времето на своята младост и първото „да“, което след половин век изрекоха все така силно.

Ритуалът за преподписване на брачните свидетелства в Сухиндол беше създаден в началото на 2020 г. и провеждан въпреки трудностите от създалата се ситуация с пандемията от ковид.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *