Времето

Студено, но предимно слънчево, ясно и тихо

През нощта на повечето места ще бъде предимно ясно. По поречието на Дунав и в ниските места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между -3 и -1 гр. За В. Търново минимална температура около -3.

В четвъртък до обяд около водните басейни и в ниските места сутринта ще има ниска облачност, а на много места ще се образува мъгла, която с напредването на деня ще се разсейва. Само в района на Предбалкана ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще има разкъсана висока облачност, която няма да спира слънцето. Ще бъде почти тихо. Максималните температури ще сбъдат между 6 и 8 гр., в местата с по-трайна облачност – около 4, а по по-високите места и до 10 гр. За В.Търново максимална температура около 8 гр. Атмосферното налягане още малко ще се понижи.

Над западните части на Стара планина облачността ще е разкъсана, предимно висока, а над централните времето през деня ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 5 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 0.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 20.6 гр. през 1993 г., най-ниската измерена минимална температура е -15.0 гр. през 1957 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 45 минути и ще залезе в 16 часа и 46 минути. Фаза на Луната:един ден преди новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *