Времето

Остава предимно слънчево и сравнително топло за сезона

През нощта ще се заоблачи и на много места ще падне мъгла. Ще духа слаб вятър от западната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр. За В.Търново минимална температура около 4.

В сряда ще преобладава облачно време. На места сутринта ще бъде и мъгливо. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-запад. Максималните температури ще се понижат и ще бъдат между 8 и 10 гр. За В. Търново максимална температура около 8. Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде предимно облачно, а по върховете и мъгливо. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 5 гр. Максималната температура на 2000 м ще остане около 0.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 18.7 гр. през 1991 г., най-ниската измерена минимална температура е -23.3 гр. през 1909 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 48 минути и ще залезе в 16 часа и 56 минути. Фаза на Луната:три дни преди пълнолуние.

В четвъртък облачността ще е променлива. До обяд в равнинната част от региона и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Около и след обяд облаците ще намалеят до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от югозапад-запад. Минималните температури ще останат между 2 и 4 гр. Максималните ще бъдат между 11 и 13 гр.

В петък ще преобладава слънчево време с купести облаци в следобедните часове. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат високи – между 5 и 7 гр. Максималните температури ще останат между 11 и 13 гр.

В събота ще преобладава слънчево време. Вятърът ще бъде слаб от западната четвърт. Минималните температури чувствително ще се понижат и ще бъдат около 0 гр., а максималните ще са между 10 и 12 гр. В неделя на повечето места ще преобладава слънчево време. Сутринта в районите в близост до река Дунав ще има условия за мъгла. Минималните температури ще бъдат около и под 0. Максималните температури ще бъдат между 8 и 10 гр.

В понеделник облачността ще е променлива. Температурите ще останат без съществена промяна.

 

Над западните и централни части на Стара планина в четвъртък ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад-запад, а по високите и открити части от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 8 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 1 гр. В петък облачността ще е променлива. Вятърът ще остане умерен до силен от запад-северозапад. Температурите ще се задържат без съществена промяна. В събота и неделя над планините времето ще бъде предимно слънчево, вятърът ще бъде слаб, а температурите ще останат почти без промяна. В понеделник от запад ще започне заоблачаване и вечерта в западния дял ще започнат валежи от сняг. Температурите ще се понижат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *