Времето

Остава предимно слънчево и сравнително топло за сезона, валежи и захлаждане се очакват във вторник

През нощта ще преобладава облачно време. В ранните сутрешни часове ще се изясни. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат високи – между 7 и 9 гр. За В.Търново минимална температура около 7.

В петък ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от северзапад-запад. Максималните температури ще са между 11 и 13 гр. За В.Търново максимална температура около 12. Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива. Ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 6 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -3.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 18.9 гр. през 1994 г., най-ниската измерена минимална температура е -20.8 гр. през 1990 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 48 минути и ще залезе в 16 часа и 58 минути. Фаза на Луната:един ден преди пълнолуние.

В събота ще преобладава слънчево време. В крайдунавските райони сутринта за кратко ще се образува мъгла. Вятърът ще бъде слаб от западната четвърт. Минималните температури чувствително ще се понижат и ще бъдат около 0 гр., а максималните ще са между 10 и 12 гр.

В неделя на повечето места ще преобладава слънчево време. Сутринта в районите в близост до река Дунав ще има условия за мъгла. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат около и под 0 гр. Максималните температури ще са между 8 и 10 гр.

В понеделник ще преобладава облачно време, а на места сутринта ще бъде мъгливо. До обяд ще духа слаб, а след обяд умерен вятър от югоизток. Температурите ще останат без съществена промяна.

Във вторник времето ще бъде облачно с валежи от дъжд. През нощта срещу сряда по по-високите места дъждът ще преминава в сняг. Ще духа слаб до умерен вятър с южна компонента, а след обяд ще се преориентира от север-северозапад и ще се усили. Минималните температури ще бъдат около 0 гр. Максималните температури ще са между 5 и 7 гр.

В сряда и четвъртък валежите ще спрат и ще остане облачно със слаб вятър със северна компонента. Максималните температури слабо ще се понижат.

Над западните и централни части на Стара планина в събота и неделя над планините времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър с южна компонента. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 7 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 1 гр. В понеделник вечерта от запад ще започне заоблачаване и през нощта срещу вторник в западния дял ще започнат валежи от сняг. Ще духа силен южен вятър. Температурите ще започнат да се понижават. Във вторник и сряда над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 0 гр. Максималната температура на 2000 м в четвъртък ще е около -5 гр. В четвъртък ще остане облачно, но валежи вече не се очакват. Вятърът ще бъде слаб, а температурите слабо ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *