Актуално

76-годишния Васил Галев скача за кръста край Лесичери

Тодор Балканджиев извади Богоявленския кръст в община Павликени. Според поверието, щастливецът, извадил кръста на Богоявление, ще бъде здрав цяла година и ще носи здраве и късмет на всеки, който се докосне до него.
Победителят дари паричната награда за децата от центровете за настаняване от семеен тип в град Павликени. Той е на 25 години, завършил е „Политология“ във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“, а в момента е в частния бизнес. Тодор скача за кръста всяка година, през 2020г. също е пръв.
Девет бяха смелчаците, пробвали се в борбата за кръста, но Балканджиев беше най-бърз и ловък. Ритуалът се проведе при моста на река Росица до с. Лесичери.
Всички участници получиха награди от кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов. Специални награди бяха дадени и на най-младия участник – 15-годишния Мартин Георгиев от с. Лесичери и най-възрастния – 76-годишния Васил Галев от град Бяла черква.
Отец Киприан благослови всички участници и освети кръста, преди да го хвърли в реката, а за настроението на публика и участници се погрижиха оркестър „Павликени”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *