Времето

Облачно и студено с краткотрайни валежи от дъжд

През нощта ще бъде облачно с валежи предимно от дъжд. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат малко над 0. За В. Търново минимална температура около 2 гр.

В сряда времето ще бъде облачно. С прекъсване ще има валежи от дъжд. До обяд ще бъде почти тихо, а след обяд ще духа слаб вятър от северозапад. През деня температурите няма да се различават много от сутрешните и ще достигнат едва 5-6 гр. За В.Търново максимална температура около 5 гр. Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачно време. В западния дял сутринта валежите ще спират и там до обяд ще духа умерен вятър от югозапад, а след обяд от север-северозапад. В централния дял валежите ще продължат повече и там вятърът през целия ден ще е от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м отново ще бъде около 0 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -5 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 21.7 гр. през 2015 г., най-ниската измерена минимална температура е -14.5 гр. през 2004 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 47 минути и ще залезе в 17 часа и 03 минути. Фаза на Луната: четири дена след пълнолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *