Времето

Валежите ще спират, но остава предимно облачно, от вторник температурите ще се повишават

През нощта ще бъде облачно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат около 0 гр. За В.Търново минимална температура около 0.

В петък валежи вече не се очакват, но ще преобладава облачно време. Ще духа слаб локален вятър. Максималните температури ще бъдат между 3 и 5 гр. За В. Търново максимална температура около 3 гр. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно и мъгливо. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад-север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 1 гр. Максималната температура на 2000 м ще остане около -3.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 20.8 гр. през 1998 г., най-ниската измерена минимална температура е -22.2 гр. през 1985 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 47 минути и ще залезе в 17 часа и 05 минути. Фаза на Луната: шест дена след пълнолуние.

В събота ще преобладава облачно време. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще бъдат малко под 0. Максималните температури ще са между 4 и 6 гр.

В неделя през повечето време ще бъде облачно, а до обяд в крайдунавските райони и мъгливо. В късния следобед облаците ще намаляват. Ще духа слаб вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 1 и 3 гр. Максималните температури ще бъдат между 7 и 9 гр. В понеделник облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Минималните температури ще бъдат между -2 и 0 гр. Максималните температури ще останат почти без промяна.

От вторник до края на периода облачността отново ще бъде променлива. Вятърът ще бъде слаб до умерен от юг и ще повиши температурите. Минималните температури ще бъдат между 4 и 6 гр., а максималните ще са между 13 и 15 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в събота и неделя облачността ще е променлива, често значителна. Ще духа слаб вятър със северна компонента, но след обяд в неделя ще започне да се преориентира от юг. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 2 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -1. В понеделник ще преобладава облачно време. Ще духа силен до бурен вятър от юг. Температурите слабо ще се повишат. От вторник до края на периода облачността над планините ще остане променлива, но ще има и слънчеви часове. Вятърът ще бъде бурен, по високите и открити части до ураганен от юг. Температурите още малко ще се повишат и на 1200 м максималната ще бъде около 8 гр., а на 2000 м – около 2.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *