Времето

Остава студено, сутринта мъгливо, но с повече слънчеви часове след обяд

През нощта времето ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат около и малко под 0. За В. Търново минимална температура около -2.

В понеделник облачността ще е променлива. Сутринта в ниските места и около водните басейни ще се образува мъгла, която с напредването на деня ще се разсее. В крайдунавските райони почти през целия ден ще остане облачно, а в Предбалкана ще има повече слънчеви часове. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 7 и 9 гр. За В.Търново максимална температура около 8. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива, често значителна. Ще духа до обяд умерен, а след обяд силен вятър от юг. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 3 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -2.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 18.0 гр. през 1970 г., най-ниската измерена минимална температура е -19.9 гр. през 1912 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 45 минути и ще залезе в 17 часа и 09 минути. Фаза на Луната:пет дена преди новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *