Времето

Седмична прогноза: Студено и предимно облачно, с чести превалявания от сняг

През нощта ще бъде облачно с валежи предимно от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток-изток. Минималните температури ще бъдат между 0 и 2 гр. За В. Търново минимална температура около 1 гр.

В петък времето отново ще бъде облачно с валежи. Валежите ще бъдат предимно от дъжд. Чак вечерта с падането на температурите дъждът ще преминава в сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, а в крайдунавските райони – от североизток. През деня температурите ще останат почти без промяна. За В. Търново максимална температура около 2 гр. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад-запад, временно и от север. Максималната температура на 1200 м ще остане около -2 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -6.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 17.2 гр. през 2002 г., най-ниската измерена минимална температура е -17.0 гр. през 2006 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 38 минути и ще залезе в 17 часа и 23 минути. Фаза на Луната: шест дена след новолуние.

В събота и неделя времето ще бъде облачно. Ще има слаби валежи предимно от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север. Температурите ще останат останат почти без дневен ход – между 0 и 2 гр.

В понеделник ще преобладава облачно време с временно разкъсване и намаление на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между -3 и -1 гр. Максималните температури ще са между 2 и 4 гр.

Във вторник ще преобладава облачно време. Възможни са и слаби превалявания от дъжд и сняг. Ще духа умерен вятър от запад. Температурите ще останат почти без промяна.

В сряда и четвъртък облачността ще е променлива, вятърът ще бъде слаб, а температурите слабо ще се повишат.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще бъде облачно със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад-запад, временно и от север. В събота вятърът ще отслабне. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -2 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -4. В неделя ще преобладава облачно време и все още слабо ще превалява сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Температурите ще останат почти без промяна. В понеделник временно облачността ще се разкъсва. В западните части на Балкана ще духа умерен до силен вятър от югозапад, а в централните все още ще бъде от северозапад. Максималните температури ще останат непроменени. Във вторник и сряда над планините облачността ще е променлива. Ще духа силен, на места до бурен вятър от западната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -1 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -8. В четвъртък облачността ще е значителна. Увеличава се вероятността от валежи и те ще бъдат от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад. Температурите много слабо ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *