Новини

Касиер в супермаркета успя да се пенсионира на 82 благодарение на грижовни тиктокъри

82-годишният Бъч Марион от Къмбърланд (САЩ), въпреки напредналата си възраст и факта, че е ветеран от американския флот, е бил принуден да работи като касиер в Walmart. Наскоро той най-накрая успя да се пенсионира. Това се случва, след като негово видео в TikTok стана вирусно и събра над $100 000 дарения.

Бъч Марион от Къмбърланд, Мериленд, се пенсионира миналата седмица, след като получи чек за 108 682 долара, съобщи Fox News. Средствата за него бяха събрани чрез услугата за групово финансиране GoFundMe. Преди да се пенсионира, Марион работи като касиер в местен супермаркет 40 часа седмично.

Всичко се промени, когато един ден потребител на социалните медии Рори Маккарти, собственик на малък бизнес, отиде в Walmart, за да купи батерии. Наскоро Маккарти видя видео в TikTok, в което клиент заснема възрастна служителка да опакова хранителни стоки и след това успя да събере пари за нея. Затова той реши да опита да направи същото за Марион.

„Просто реших да започна процеса и Господ направи останалото“, обясни Маккарти. Рори Маккарти засне видео как касиерът на Марион работи, обади му се да събере пари и публикува видеото в TikTok. Видеото е гледано над 2 милиона пъти. Отне само няколко седмици на хората да дарят над $100 000 чрез GoFundMe.


На Марион тържествено връчиха чек. Той не очакваше това и се разплака.
„Чувствам се като нов човек“, каза той. – Това е просто нереално. Чувствам се като птица, излязла от клетката си.“

Марион ще плати сметките, ще си почине у дома и след това ще отиде във Флорида за три седмици, за да посети дъщерите и внуците си, които е виждал от няколко години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *