UncategorizedЗдраве след 60

През февруари ни връхлитат пет магнитни бури, следете кръвното налягане

Пет мощни магнитни бури ще ни мъчат през февруари. Пет пъти ще сме подложени на повишена геомагнитна активност през втория месец на новата година. Тя започва още в първия ден на февруари и ще продължи до последния, пише zdrave.to.

Периодите на магнитни бури са особено проблеми за хората с мигрена, повишено кръвно налягане и сърдечни проблеми.

От края на декември 2022 Слънцето непрекъснато и с „пулсираща“ периодичност променя силата на своите изригвания, като ги понижава до клас C, или ги повишава много по-високо – до клас M или X, които са максимални.

В резултат на това, Слънцето не само „експлодира“, но и образува на повърхността си много тъмни петна, които всяка секунда изхвърлят огромно количество плазма в открития Космос. Тази плазма с гигантски скорости е в състояние да достигне Земята и да ѝ донесе сериозни магнитосферни бури. Тази ситуация ще се развие през февруари 2023 г.

Ето магнитните бури през февруари 2023 г.:

  • От 1 февруари до 2 февруари: колебания от 3 до 4 бала. Най-опасният ден е 1 февруари.
  • От 7 до 10 февруари: колебания от 3 до 4 бала. Най-опасният ден е 9 февруари.
  • От 14 февруари до 16 февруари: колебания от 3 до 4 бала. Най-опасният ден е 15 февруари.
  • От 22 февруари до 23 февруари: колебания от 4 до 3 бала. Най-опасният ден е 22 февруари.
  • 28 февруари: флуктуации от 3 бала.

През тези периоди е по-добре зависимите от времето хора да ограничат всяка трудна и напрегната работа, да отделят повече време за комфорта и здравето си. Лекарите препоръчват да се откажете от лошите навици, да пиете повече чиста вода, да излизате на чист въздух и да не забравяте да приемате лекарства и да наблюдавате показателите на тялото, по-специално кръвното налягане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *