Времето

От събота започват валежи и застудяване

През нощта ще има незначително количество ниска облачност. Ще духа умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат около и малко над 0 гр. За В.Търново минимална температура около 2 гр.

В петък ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще продължи да духа умерен до силен вятър от западната четвърт. Максималните температури ще са между 5 и 7 гр. За В.Търново максимална температура около 6 гр. Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -2 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -10.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 24.2 гр. през 2016 г., най-ниската измерена минимална температура е -16.6 гр. през 1996 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 31 минути и ще залезе в 17 часа и 32 минути. Фаза на Луната: два дена преди пълнолуние.

В събота ще преобладава облачно време с валежи. Валежите временно ще са интензивни и ще сменят фазата си от течна в твърда и обратно. Има опасност от прекършване на дърветата от мокрия сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад, който ще влошава видимостта при валеж и на места ще предизвика навявания. Минималните температури ще бъдат около 0 гр. Максималните температури ще останат между 5 и 7 гр.

В неделя времето ще бъде облачно. Валлежите, ако ги има, ще бъдат много слаби и от сняг. Вятърът ще се преориентира от север-североизток, ще бъде умерен до силен и с него ще нахлува студен въздух, който рязко ще понижи температурите. Минималните температури ще бъдат между -6 и -4 гр. Максималните температури ще бъдат около 0 гр., но със северния вятър усещането ще бъде за много по-студено. В понеделник ще остане предимно облачно, но ще бъде почти без валежи. Вятърът ще бъде умерен от северозапад. Температурите слабо ще се понижат. От вторник до края на периода облачността ще е променлива и ще остане студено. Ще духа умерен вятър от североизток, който ще засилва усещането за студ. Минималните температури ще бъдат между -7 и -5 гр. Максималните ще бъдат малко под 0.

Над западните и централни части на Стара планина в събота времето ще бъде предимно облачно с валежи от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад. Очакват се снегонавявания. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -1 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -9 гр. В неделя и понеделник над планините ще преобладава облачно време с временно разкъсване на облачността. Ще прехвърча сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -5 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -15 гр. Във вторник облаците ще намалеят, но на места отново ще прехвърча сняг. Вятърът ще се преориентира от югоизток и ще бъде умерен. Температурите много слабо ще се повишат. В сряда и четвъртък над планините ще има повече облаци. Ще духа умерен до силен вятър от североизток-север. Максималната температура на 1200 м ще е около -6 гр. Максималната на 2000 м – около -10.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *