Времето

Остава облачно и студено

През нощта ще бъде облачно. Ще духа умерен вятър от север. Минималните температури ще бъдат между -6 и -4 гр., по по-високите места и до -8 гр. За В. Търново минимална температура около -5.

В понеделник ще преобладава облачно време с временно разкъсване на облачността. В Предбалкана ще превалява сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са около и малко под 0. За В.Търново максимална температура около -1. Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачно време с временно разкъсване и намаление на облачността. Ще превалява сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад-север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -7 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -13.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 20.2 гр. през 1970 г., най-ниската измерена минимална температура е -24.0 през 1956 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 27 минути и ще залезе в 17 часа и 36 минути. Фаза на Луната: един ден след пълнолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *