Времето

Студен, но предимно слънчев зимен ден

През нощта ще преобладава облачно време. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат между -8 и -6 гр. За В.Търново минимална температура около -7.

В четвъртък облачността ще е променлива. Сутринта в района на Предбалкана ще има мъгла или ниска слоеста облачност, която с напредването на деня ще намалява и ще се разчисти до предимно слънчево. На останалите места ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат около и малко под 0. За В. Търново максимална температура около -1. Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от изток-североизток-север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -6 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -11.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 20.8 гр. през 2007 г., най-ниската измерена минимална температура е -20.5 гр. през 2005 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 24 минути и ще залезе в 17 часа и 40 минути. Фаза на Луната: четири дена след пълнолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *