Времето

Остава студено, но предимно слънчево и тихо, слабо затопляне се очаква от вторник

В петък и събота ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат много ниски – между -10 и -8 гр. Максималните температури ще са около и малко над 0.

В неделя ще преобладава облачно време с временно разкъсване на облачността. В Предбалкана ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-север. Температурите слабо ще се повишат и минималните ще бъдат между -3 и -1 гр., а максималните ще са между 2 и 4.

В понеделник облачността ще е променлива и ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще бъдат малко под 0 гр. Максималните ще са между 4 и 6 гр.

От вторник до края на периода ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Вятърът ще бъде слаб до умерен. Минималните температури ще бъдат около 0. Максималните ще са между 5 и 7 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър със северна компонента. Максималната температура на 1200 м ще е около -2 гр. Максималната температура на 2000 м – около -7. В неделя и понеделник ще бъде облачно, в понеделник с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще е около -1 гр. Максималната температура на 2000 м – около -8. Във вторник и сряда над планините облачността ще е променлива. Ще духа умерен вятър със северна компонента. Температурите слабо ще се повишат. В четвъртък ще бъде слънчево, вятърът ще се преориентира от юг и още ще повиши температурите.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *