Времето

Ще бъде слънчево и топло за сезона, леко захлаждане се очаква от понеделник

През нощта ще има променлива облачност, която до сутринта ще намалее. Ще духа слаб вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 0 и 2 гр. За В.Търново минимална температура около 0.

В петък ще бъде предимно слънчево с временно увеличение на облачността, средна и висока в следобедните часове. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад, който около и след обяд ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 14 и 16 гр. За В.Търново максимална температура около 15 гр. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще има променлива, до значителна в следобедните часове облачност. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 9 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 1 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 23.5 гр. през 2014 г., най-ниската измерена минимална температура е -22.5 гр. през 1911 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 13 минути и ще залезе в 17 часа и 50 минути. Фаза на Луната: три дни преди новолуние.

В събота и неделя ще има променлива, предимно средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр. Максималните температури ще са между 16 и 18 гр.

В понеделник и вторник облачността ще е променлива. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, с него ще навлезе по-хладен въздух и температурите ще се понижат с 3-4 градуса.

В сряда и четвъртък ще бъде предимно слънчево, вятърът ще отслабне, ще се ориентира от югозапад и температурите ще започнат да се повишават.

Над западните и централни части на Стара планина в събота и неделя в планините ще има значителна облачност. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 10 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 3 гр. В понеделник и вторник над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно с валежи от слаб сняг. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад. Температурите ще се понижат с 5-6 градуса. В сряда и четвъртък ще има променлива облачност. Вятърът ще е умерен от запад-югозапад. Температурите ще започнат да се повишават.

Дежурен синоптик: Димитър Александров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *