Време и хороскоп

В петък и през уикенда остава топло за сезона, от понеделник започват валежи и понижение на температурите

През нощта ще бъде облачно. В ранните сутрешни часове на места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен вятър от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 4 и 6 гр. За В.Търново минимална температура около 4 гр.

В петък ще преобладава облачно време. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт, а вечерта ще бъде слаб от север. Максималните температури ще са между 10 и 12 гр. За В.Търново максимална температура около 12 гр.

Атмосферното налягане ще се повиши, но след обяд отново ще започне да се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е разкъсана, често значителна. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад-юг. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 8 гр. Максималната температура на 2000 м ще остане около 1 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 21.3 гр. през 2017 г., най-ниската измерена минимална температура е -13.1 гр. през 2009 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 02 минути и ще залезе в 17 часа и 59 минути.

Фаза на Луната: четири дена след новолуние.

В събота до обяд ще преобладава слънчево време. Сутринта в крайдунавските райони ще има намалена видимост до мъгла, която с напредването на деня бързо ще се разсее. С напредването на деня облаците ще се увеличават. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад-юг. Минималните температури ще бъдат между 5 и 8 гр. Максималните температури ще са между 18 и 20 гр.

В неделя ще преобладава облачно време. Ще духа умерен до силен южен вятър. Минималните температури ще бъдат между 6 и 8 гр., в крайдунавските райони около 4 гр. Максималните температури ще са между 16 и 18 гр.

През нощта срещу понеделник ще започнат валежи от дъжд. През деня в понеделник времето ще бъде предимно облачно и до обяд все още ще има валежи от дъжд. След обяд облаците ще намаляват. Вятърът ще бъде умерен от югозапад, а след обяд ще отслабне и ще се преориентира от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 5 и 7 гр. През деня температурите ще се повишат само с няколко градуса.

Във вторник облачността ще е променлива. Вечерта ще се вплътни. През нощта срещу сряда ще започнат валежи от дъжд.

В сряда ще преобладава облачно време с валежи от дъжд. На места дъждът ще преминава в сняг. Ще духа слаб вятър със северна компонента. Температурите ще се понижат.

В четвъртък облаците ще намаляват, валежи вече не се очакват, а температурите слабо ще се повишат.

Над западните и централни части на Стара планина в облачността ще е разкъсана, често значителна. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад-юг. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 8 гр. Максималната температура на 2000 м ще остане около 1 гр. В събота облачността ще е променлива, а над западните части – значителна. Ще духа силен до бурен вятър от югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 12 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 4 гр. В неделя и понеделник над планините ввемето ще бъде облачно време и през нощта срещу понеделник ще започнат валежи от дъжд, а на надморска височина над 2000 м – от сняг. В неделя ще продължи да духа силен до бурен вятър от югозапад, а в понеделник – умерен от север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 10 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 1 гр. Във вторник и сряда над планините времето ще запази характера си, а температурите ще се понижат. Границата между дъжд и сняг ще се снижи до 400-500 м. В четвъртък облаците ще намаляват, валежите ще спират, но температурите ще останат почти без промяна.

Дежурен синоптик: Димитър Александров

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *