60 Плюс БорбаБГАктуално

Дамите от пенсионерския клуб в Стражица се включват в изложба – базар “Българската мартеница – традиции и красота”

За втора поредна година Община Стражица организира изложба-базар „Българската мартеница – традиции и красота“, посветена на един от най-обичаните  български празници – Баба Марта.
В инициативата участие могат да вземат всички образователни и културни институции, социални услуги и неправителствени организации на територията на общината. Целта на изложбата е да съхрани и съживи българските традиции в изработването на мартеници и да зарадва гражданите и гостите на града.
В изложбата – базар ще бъдат представени ръчно изработени тематични предмети, традиционни и обемни мартеници, пана или кукли на Пижо и Пенда.

Дамите от ПК ,,Златна есен” също ще се включат в инициативата. На специално организирана седянка те изработиха много интересни и красиви мартеници. С  част от тях ще участват общинския конкурс, а с останалите ще зарадват децата от детските градини. Браво на жените със сръчни ръце, които се отзоваха!

Официалното откриване на изложбата „Българската мартеница – традиции и красота“, ще се състои на 28.02.2022 г. от 17.00 ч. в Ритуална зала гр. Стражица.
Мартениците ще бъдат на разположение на всички, които желаят да закупят някое от изделията от 1 до 3 март 2023 г.
Всяко изделие трябва да има етикет с име на участника, институцията, която представлява и телефон за контакт.
Красивите червено-бели изделия – мартеници и сувенири, свързани с деня на Баба Марта, могат да се предадат в сградата на община Стражица, ул. „Дончо Узунов“ №5, до 17.00 ч. на 27.02.2023 г.
За повече информация тел. 0879821928

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *