Времето

Облачно и хладно с чести превалявания от дъжд

През нощта ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 3 и 5 гр. За В.Търново минимална температура около 5 гр.

Във вторник времето ще бъде облачно. През деня валежи не се очакват, но в късния следобед от югоизток ще започнат валежи от дъжд, които вечерта и през нощта срещу сряда ще обхванат целия регион. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток-север. Максималните температури ще са между 5 и 8 гр. За В.Търново максимална температура около 8. Атмосферното налягане още ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно и мъгливо. Вечерта и през нощта срещу сряда ще има валежи от дъжд, а над 1800 м от сняг. В западния дял валежите от сняг ще бъдат над 1200 м. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток-изток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 5 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 0 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 24.9 гр. през 1994 г., най-ниската измерена минимална температура е -19.1 гр. през 1986 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 56 минути и ще залезе в 18 часа и 04 минути. Фаза на Луната: седем дена преди пълнолуние.

В сряда времето ще бъде облачно. Сутринта все още ще има валежи от дъжд, които с напредването на деня ще спират. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр. Максималните температури ще останат между 6 и 8 гр.

В четвъртък времето отново ще бъде облачно. Ще духа умерен вятър от североизток. Температурите ще останат без съществена промяна.

В петък ще преобладава облачно време с временно разкъсване на облачността. Ще има и превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в Предбалкана вятърът ще има южна компонента. Минималните температури ще бъдат между 1 и 3 гр. Максималните температури ще останат между 6 и 8 гр.

В събота времето ще остане предимно облачно. Вятърът ще бъде умерен от западната четвърт и слабо ще повиши температурите.

В неделя и понеделник облачността ще е променлива. Ще има и слънчеви часове. Минималните температури ще останат ниски, а максималните ще са между 10 и 12 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда ще остане облачно и мъгливо. Сутринта все още ще има валежи предимно от сняг. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от североизток-изток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 3 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -2 гр.

В четвъртък времето ще остане облачно, но валежи през деня почти не се очакват. Вечерта ще започнат валежи предимно от сняг и в петък валежите ще продължат. Ще духа слаб северен вятър.

От събота до края на периода над планините облачността ще е променлива и валежи не се очакват. Вятърът ще започне да се преориентира от юг и температурите ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *