Времето

Ще бъде топло за сезона, възможни са и чести краткотрайни превалявания

През нощта ще има разкъсана висока облачност, през която ще прозира луната. В крайдунавските райони от областта през нощта ще премине конвективна облачност, от която ще превали слаб краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от югоизток-юг. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр. За В.Търново минимална температура около 4 гр.

Във вторник ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от югозапад. Максималните температури ще са между 16 и 18 гр. За В.Търново максимална температура около 18. Атмосферното налягане ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време с купести облаци в следобедните часове. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9 гр. Максималната температура на 2000 метра ще е около 0 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 26.4 гр. през 2002 г., най-ниската измерена минимална температура е -15.7 през 1987 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 45 минути и ще залезе в 18 часа и 13 минути. Фаза на Луната: пълнолуние.

В сряда ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Не са изключени краткотрайни превалявания от дъжд. В сряда вятърът ще бъде до умерен от западната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 3 и 5 гр. Максималните температури ще са между 16 и 18 гр.

В четвъртък до обяд ще преобладава слънчево време, а след обяд облачността ще се увеличава до значителна. Вечерта на отделни места за кратко ще превали дъжд. Ще духа умерен вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 4 и 6 гр. Максималните ще бъдат между 18 и 20.

В петък през деня ще бъде предимно слънчево, но в късния следобед ще започне заоблачаване. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Минималните температури ще се повишат и ще бъдат между 8 и 10 гр., а максималните ще останат без промяна.

В събота ще преобладава облачно време. В късния следобед, вечерта и през нощта срещу неделя ще има краткотрайни валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде до умерен от югозапад. Температурите ще останат високи.

В неделя и понеделник ще преобладава облачно време. В неделя вечерта, през нощта срещу понеделник и в понеделник се очакват краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури слабо ще се понижат.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9 гр. Максималната на 2000 метра ще е около 2 гр. В четвъртък времето ще запази характера си, а температурите ще се повишат.

В петък и събота ще преобладава облачно време. Вечерите и нощите ще има краткотрайни валежи от дъжд, а над 2000м – от сняг. Ще продължи да духа умерен до силен вятър от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12 гр. Максималната температура на 2000 метра ще е около 4 гр. В неделя времето над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, а над 2000 м – от сняг. Ще духа умерен вятър от северозапад. Температурите ще се понижат. В понеделник валежите ще спират, слънцето често ще се показва, но температурите още малко ще се понижат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *