Времето

В четвъртък до обяд ще преобладава слънчево време

През нощта облачността ще е променлива. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 6 и 8 гр. За В.Търново минимална температура около 6 гр.

В четвъртък до обяд ще преобладава слънчево време. След обяд облаците ще се увеличават и вечерта ще бъде предимно облачно. Вечерта и през нощта срещу петък ще има превалявания от краткотраен дъжд. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са високи за сезона и ще са между 20 и 22 гр. За В.Търново максимална температура около 21. Атмосферното налягане ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина до обяд ще преобладава слънчево време, а след обяд облаците ще се увеличават до предимно облачно. През нощта срещу петък ще има валежи от краткотраен дъжд, а над 2000м – от сняг. Ще духа силен вятър от югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 13 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 3 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 23.5 гр. през 1914 г., най-ниската измерена минимална температура е -12.8 гр. през 1987 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 41 минути и ще залезе в 18 часа и 15 минути. Фаза на Луната: два дена след пълнолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *