Времето

Остава топло за сезона, възможни са краткотрайни превалявания от дъжд

През нощта облаците ще намаляват и ще остане само висока облачност, през която ще прозира луната. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 10 и 12 гр. За В.Търново минимална температура около 10 гр.

В петък в часовете преди обяд ще преобладава слънчево време. С напредването на деня облаците ще се увеличават и вечерта ще бъде предимно облачно. През нощта срещу събота ще има превалявания от краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще останат високи – около 22 гр. За В.Търново максимална температура около 20. Атмосферното налягане ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, а над 2000м дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 11 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 2 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 24.1 гр. през 1914 г., най-ниската измерена минимална температура е -10.6 гр. през 1987 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 40 минути и ще залезе в 18 часа и 16 минути. Фаза на Луната: три дена след пълнолуние.

През нощта срещу събота ще има превалявания от краткотраен дъжд, които с прекъсване ще продължат и в събота. Времето ще бъде предимно облачно с умерен до силен вятър северозапад. Максималните температури слабо ще се понижат, но ще останат високи.

В неделя и понеделник ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. В неделя ще духа умерен до силен вятър от северозапад. В понеделник вятърът ще отслабне. От вторник до края на периода облачността ще е променлива, но ще има и много слънчеви часове. Ще духа слаб вятър с южна компонента. Температурите ще се повишават и максималните ще бъдат между 15 и 18 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, а над 2000 м дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад, а през нощта срещу неделя ще се усили до бурен от запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 9-10 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около и малко над 0.

В неделя времето над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад. Температурите чувствително ще се понижат и максималната на 1200 м ще бъде около 8 гр., а на 2000м ще е около и малко под 0 гр.

В понеделник и вторник ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се преориентира от юг и ще бъде умерен до силен. Температурите ще се повишават. От сряда над планините облаците ще се увеличават и се повишава вероятността за валежи от дъжд. Температурите отново ще се понижат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *