60 Плюс БорбаБГАктуалноЖивотът в снимки и разкази

ЧСИ подгони възрастен и болен мъж от Ресен

Атанас Свраков, за когото „Борба 60+“ писа преди време, отново има нужда от помощ, за това алармира Веселин Койчев от Ресен.

До съвсем скоро възрастният мъж и неговия син живееха без ток и вода, но благодарение на добри хора комуналните им услуги бяха възстановени в началото на годината.

История с щастлив край: Лъч светлина за възрастен мъж от Ресен

НО ДОБРИТЕ НОВИНИ СВЪРШВАТ ДОТУК

Наскоро Атанас получава писмо от частен съдебен изпълнител, в което го уведомяват, че има дълг, и ако не предприеме мерки по погасяването му, инвалидната му пенсия ще бъде запорирана. Кога и колко е изтеглил, той не помни. По думите му това се е случило вероятно преди 10-15 години. В телефонен разговор с частния съдебен изпълнител той разбира, че дългът му възлиза на около 2500 лв.

Възрастният мъж е силно притеснен за своя единствен доход. Според решение на ТЕЛК, Атанас има присъдена 87,2% инвалидност. Надява се, че синът му ще може да кандидатства за негов личен асистент.

Поради влошеното си здраве постоянно получава възпаление на ставите и придвижването му е силно ограничено. Голяма помощ за него би била проходилка, която да улесни движението му, но такава той не може да си позволи сам. Нуждае се и от преглед при лекар.

Веселин Койчев, който ни потърси за съдействие, се надява, че на неговия апел ще се отзоват добри хора, които могат да съдействат за проходилка, адвокатски съвет, лекар или лице, запознато със закона за личната помощ.

Екип “Борба 60+”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *