Времето

Топло, но облачно, вечерта започват превалявания от дъжд

През нощта ще има разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр., а в района на Предбалкана с по-силен южен вятър до 7 гр. За В.Търново минимална температура около 5 гр.

В сряда облачността ще бъде променлива. В късния следобед ще се вплътнява и снижава. През нощта срещу четвъртък ще започнат валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт, а в Предбалкана все още от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 16 и 18 гр., в крайдунавските райони около 14 гр. За В.Търново максимална температура около 17 гр. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде предимно облачно. Късно вечерта ще започнат валежи от дъжд, а над 1500 м – от сняг. През нощта срещу четвъртък границата между дъжд и сняг ще се снижава и почти навсякъде дъждът ще премине в сняг. До обяд ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт, а след обяд ще започне да се преориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 8 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 1 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 23.4 гр. през 2011 г., най-ниската измерена минимална температура е -9.6° през 1987 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 31 минути и ще залезе в 18 часа и 22 минути. Фаза на Луната: шест дена преди новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *