Времето

Рязко застудяване, придружено с валежи от дъжд

През нощта ще бъде облачно. В ранните сутрешни часове ще завали дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Сутрешните температури ще бъдат между 4 и 6 гр. За В.Търново минимална температура около 6 гр.

В четвъртък времето ще бъде облачно с валежи предимно от дъжд. В Предбалкана и по високите полета дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Температурите рязко ще се понижат и ще бъдат почти без дневен ход. През целия ден ще са между 4 и 6 гр. За В.Търново максималната ще е почти колкото сутрешната – около 6 гр. Атмосферното налягане чувствително ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно с валежи от сняг. Валежът силно ще влошава видимостта. Ще духа силен вятър от северозапад-север. Възможни са и навявания. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 0 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -5 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 25.0 гр. през 2011 г., най-ниската измерена минимална температура е -8.7 гр. през 1987 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 29 минути и ще залезе в 18 часа и 23 минути.

Фаза на Луната: пет дена преди новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *