Времето

Остава облачно и студено, след почивните дни температурите тръгват нагоре

През нощта ще бъде облачно с превалявания от дъжд, а в Предбалкана – от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 1 и 3 гр. За В.Търново минимална температура около 2 гр.

В петък до обяд времето ще бъде облачно. След обяд облачността ще се разкъсва и вечерта ще намалява. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 8 и 10 гр. За В.Търново максимална температура около 8. Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива с повече облаци в западния дял. Ще духа умерен, по високите и открити части силен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 3 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -4 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 24.3 гр. през 2001 г., най-ниската измерена минимална температура е -7.0 през 1990 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 28 минути и ще залезе в 18 часа и 24 минути.

Фаза на Луната: четири дена преди новолуние.

В събота до обяд ще бъде слънчево, а след обяд облачността ще се увеличава до разкъсана. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между -1 и 2 гр. Максималните температури ще останат между 8 и 10 гр.

В неделя до обяд ще преобладава облачно време, а след обяд облаците ще намаляват до предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб. Минималните температури ще бъдат около 0 гр. Максималните температури ще са между 11 и 13 гр.

В понеделник ще има разкъсана висока облачност, която няма да спира слънцето. Температурите бързо ще тръгнат нагоре и минималните ще бъдат между 3 и 5 гр., а максималните ще са между 16 и 18 гр.

Във вторник ще преобладава облачно време с временно разкъсване и намаление на облачността. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Минималните температури ще бъдат между 4 и 6 гр. Максималните ще останат без промяна.

В сряда и четвъртък времето ще бъде предимно слънчево и температурите още ще се повишат.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 5 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -2 гр. В неделя и понеделник над планините времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-североизток. Температурите чувствително ще се повишат и максималните на 1200м ще достигнат 10-12 гр., а на 2000м до 6 гр. Във вторник и сряда облачността ще е променлива. Вятърът ще бъде умерен със северна компонента. Температурите слабо ще се понижат и на отделни места във вторник ще превали краткотраен дъжд. В четвъртък ще бъде слънчево и температурите тръгват нагоре.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *