Времето

Облачно и хладно с валежи от дъжд

През нощта ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 8 и 10 гр. За В.Търново минимална температура около 8.

В сряда времето ще бъде облачно с валежи от дъжд. В късния следобед валежите ще спират. Ще духа слаб вятър от изток-североизток, а в Предбалкана от север. Максималните температури ще са между 12 и 14 гр., а в Предбалкана около 10 гр. За В.Търново максимална температура около 10 гр.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно с валежи от дъжд, а над 1600 м – от сняг. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 6 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 0 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 26.4 гр. през 1957 г., най-ниската измерена минимална температура е -8.0 гр. през 1956 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 19 минути и ще залезе в 18 часа и 30 минути. Фаза на Луната: един ден след новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *