60 Плюс БорбаБГАктуално

Великотърновската областна организация – сред най-активните участници във Втория конгрес на Нов съюз на пенсионерите

13 делегати от областта участваха във Втория конгрес на Нов съюз на пенсионерите, който беше учреден през 2018 г. след редица разцепления и преструктурирания, информира председателят на областната организация Радка Маркова. През 2019 г., на историческата Дряновска среща, чийто домакин беше нашата областна организация, тя бе приета за пълноправен член, при това като най-многобройната в съюза. Макар ковид пандемията да попречи съществено на дейността на националното сдружение, през тези години не спряха усилията за неговото окрупняване и масовизиране.

На големия форум, проведен на 16 март в София, в структурата се вляха нови общински организации от цялата страна. Беше избран нов Централен съвет от 39 души, в който 8 бяха от нашата делегация – най-многобройната квота.

Това са председателите на общински организации – Радка Маркова (Велико Търново), Николинка Костова (Горна Оряховица), Нелушка Миновска (Полски Тръмбеш), Радка Узунова (Стражица), Антоанета Генчева (Елена), Иван Топалов (Златарица), както и членовете на областното ръководство Дарина Пенчева и Петър Иванов, който е и председател на клуба в Ново село. Бонка Ножарова пък беше избрана в Централната контролна комисия.

Конгресът имаше главно организационен характер, но се взеха и решения да продължи активно борбата за актуализиране на пенсиите, за преференциални цени за ВиК и телефонните услуги, както и отново, за кой ли път, да се повдигне въпросът за приемане на Закон за възрастните хора в България, сред чиито вносители са членове на Великотърновската областна структура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *