Времето

От днес започват валежи от дъжд, но остава все още топло

През нощта ще има разкъсана, предимно висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 8 и 10 гр. За В.Търново минимална температура около 10 гр.

В понеделник към страната приближава средиземноморски циклон. Облачността ще е променлива, следобед – значителна. В късния следобед ще започнат валежи от дъжд, придружени от гръмотевици, които ще продължат и вечерта, а през нощта срещу вторник ще спират. Има голяма вероятност да паднат и градушки. До обяд ще духа умерен вятър от югозапад, а след обяд и вечерта – до силен от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Очаква се засилване на вятъра с рязка смяна на посоката. Максималните температури все още ще са високи – между 18 и 20 гр. За В.Търново максимална температура около 20. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно с валежи от дъжд, а над 2000 м – от сняг. През нощта срещу вторник границата между дъжд и сняг ще падне под 1000 м. Ще духа силен до бурен вятър до обяд от юг, а след обяд от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 11 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 5 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 25.8 гр. през 1955 г., най-ниската измерена минимална температура е -4.4 гр. през 1997 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 10 минути и ще залезе в 19 часа и 36 минути. Фаза на Луната: шест дена след новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *