Времето

В петък ще бъде облачно, но топло, от понеделник започва чувствително застудяване

През нощта облачността ще се увеличи, вплътни и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 3 и 5 гр. За В.Търново минимална температура около 4 гр.

В петък ще преобладава облачно време с временно разкъсване и намаление на облачността в следобедните часове. Преди обяд на места ще превали слаб дъжд. До обяд ще духа слаб вятър от югозапад, а след обяд – умерен от северозапад. Максималните температури ще са между 16 и 18 гр. За В.Търново максимална температура около 17. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно. Преди обяд ще има и слаби превалявания от дъжд, а над 2000м – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 14 гр., а на 2000 м ще е около 7 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 25.6 гр. през 2009 г., най-ниската измерена минимална температура е -2.9 през 1956 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 03 минути и ще залезе в 19 часа и 41 минути. Фаза на Луната: шест дни преди пълнолуние.

В събота преди обяд ще има променлива облачност. В следобедните часове и вечерта ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност с превалявания от краткотраен дъжд, придружени от гръмотевици. До обяд ще духа слаб вятър от югозапад, а след обяд – умерен от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 8 и 10 гр. Максималните ще бъдат между 18 и 20 гр.

В неделя ще има променлива облачност, увеличаваща се в следобедните часове, когато може да превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 7 и 9 гр. Максималните температури ще бъдат между 16 и 18 гр.

В понеделник и вторник ще бъде облачно с валежи от дъжд, във вторник и от сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще се понижат и във вторник минималните температури ще бъдат между -2 и 0 гр., а максималните – между 0 и 2 гр. В сряда валежите ще спират и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между -4 и -2 гр. Максималните температури ще бъдат между 4 и 6 гр. В четвъртък ще има променлива облачност, вятърът ще е слаб от запад-югозапад и температурите ще се повишат с 4-5 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в събота времето по планините ще бъде облачно с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и превалявания от краткотраен дъжд, придружени от гръмотевици, а над 1800 м – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 16 гр., а на 2000 м ще е около 9 гр. В неделя и понеделник ще бъде облачно с валежи от дъжд, преминаващ в сняг с понижението на температурата. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който в понеделник ще се ориентира от североизток. Температурите ще се понижат и в понеделник максималната температура на 1200 м ще бъде около 5 гр., а на 2000 м ще е около -1. Във вторник и сряда ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от северозапад-север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 1 гр., а на 2000 м ще е около -6. В четвъртък валежите ще спират, вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и температурите ще започнат да се повишават.

Дежурен синоптик: Димитър Александров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *