60 Плюс БорбаБГЖивотът в снимки и разкази

Читателски разказ: Преживяванията ни по време на обучението по военно дело през 70-те /СНИМКА/

Спомням си песента на Creedence Clearwater “Revival” от 70-те години на миналия век / “Revival” /. Тогава почти всяка тяхна песен беше хит. През лятото на далечната 1971 година при двуседмичният ни лагер по НВО(Начално военно обучение) в училището на село Ветринци една част от хората (4 човека) всеки ден даваха на смени по 2 часа на 2 поста караул пред оръжейното помещение и около сградата. За през цялото време на обучението почти всички момичета и момчета имаха по един наряд. Останалите хора ходехме на походи, имахме часове по строева подготовка, тактика и обучение за стрелба с автомат ,,Калашников”.
В сряда, събота и неделя след вечерята и вечерната проверка с разрешение от коменданта на лагера си правехме за около 2 часа забава(дискотека).
На двупистов магнетофон ,,Тесла” танцувахме и слушахме песните на групите ,,Бийтълс”, ,,Диип Пърпъл”, ,, Лед Зепелин”, ,,Ролинг Стоунс” и ,,Блек Сабат”. Песента ,,Have You Ever Seen The Rain” на групата, която за по-лесно и кратко я наричаме само ,,Крийдънс”, беше един от големите хитове по това време. Не знам по другите места как е било, но от ,,военното” ни обучение във Ветринци имам само хубави спомени.
Юни 1971 г., с. Ветринци, II ,,A” курс от ,,СПТУЕ А.С .Попов”, град Велико Търново на обучение по военно дело.
ЕДИН НЕРАЗДЕЛЕН КЛАС.
Цоньо ЦОНЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *