Здраве след 60

Магнитни бури април 2023: Кога да ги очакваме и как да се предпазим от тях

Кога да очакваме магнитни бури през април 2023?

През последните няколко месеца на слънцето се случват мощни изригвания, а след това на Земята идват магнитни бури, които влияят негативно на жителите на нашата планета. През април 2023 г. експертите очакват и поредица от мощни магнитни бури. Те ще провокират влошаване на здравето при метеочувствителните хора, при тези с хронични заболявания, особено тези със сърдечно-съдови заболявания. Всеки трябва да знае датите на магнитните бури, за да сведе до минимум въздействието на магнитните бури върху тялото и какви действия трябва да предприеме, ако се почувствате по-зле.

 

Най-опасните дни през април 2023

Поредица от силни магнитни бури се случиха на 5, 15, 20, 25 и 31 март и 2023 г. От 1 до 3 април ще продължи поредното геомагнитно смущение. Много хора усещат силата на магнитните бури. Това се дължи на факта, че част от слънчевия вятър излиза от огромна дупка в нашето светило. Такива емисии могат да повредят спътниците, да нарушат GPS и Glonass навигацията, мобилните комуникации и компютърното оборудване, подобни бури причиняват полярни сияния на Земята, съобщават учените.

 

Симптоми при магнитни бури

Мощните плазмени изхвърляния на Слънцето показват периодична активност. Тези периоди се случват приблизително на всеки 11 години, а сега този период дойде, така че Слънцето няма да е спокойно през следващите 2-3 години.

Хората трябва да следят компенсациите на Слънцето и да вземат мерки за безопасност в дните на емисии и магнитни бури, като намалена физическа и умствена активност, повече почивка, вземане на задължителни лекарства, предписани от лекари, разходка преди лягане и без нервност.

В никакъв случай не трябва да се паникьосвате, положителното отношение и положителните емоции ще помогнат много на всички в такива дни.

Магнитни бури месец април 2023

График на магнитни бури през април 2023

 

Първата декада на месеца се очаква да бъде относително спокойна. Геомагнитната активност няма да надвишава 2-3 бала. Но още на 10-11 април се очаква магнитна буря със сила 4 бала. Магнитосферата ще бъде развълнувана два дни, след което слънчевата активност ще намалее, пише happy-woman.bg

Четири дни по-късно магнитосферата отново ще бъде развълнувана, на 16 и 18 април се прогнозират магнитни бури с магнитуд 4 бала.

След кратко затишие на 20 и 21 април земята ще връхлети мощна магнитна буря с магнитуд 5.

След това слънчевата активност ще намалее и до края на месеца интензивността на геомагнитните изригвания ще бъде само 3-4 пункта. Магнитосферата ще бъде относително спокойна.

 

График на магнитните бури по ден и час за април

 

От 4 април – слаба магнитна буря до 3 бала

От 10 до 11 април – магнитна буря до 4 бала

12 април – слаба магнитна буря до 3 бала

От 14 до 15 април – слаба буря до 3 бала

От 16 април до 17 април – магнитна буря до 4 бала

От 20 април до 21 април – силна магнитна буря до 5 бала

От 22 до 23 април – слаба магнитна буря до 3 бала.

От 26 до 27 април – силна магнитна буря до 5 бала

 

Графиката показва, че най-опасният период на магнитна активност на нашата планета може да бъде 20 и 21 април. Експертите смятат, че при оценка 5 много хора могат да изпитат главоболие дори при абсолютно здрави хора, а хората със съдови и сърдечни заболявания могат да имат сериозни обостряния. Ето защо, в допълнение към препоръките, описани по-горе в тази статия, трябва да се откажете от тежките и мазни храни, да пиете малко повече чиста вода, да не пиете алкохолни напитки, силен чай и кафе.

 

Ако всеки се вслуша в съветите на своите лекари и ги следва, тогава няма да има проблеми със здравето в такива дни на слънчева активност. През следващите месеци ще има известна стабилност и организмът ни ще свикне с подобни магнитни бури.

Опасни дни април 2023

График на магнитни бури през април 2023

График магнитни бури април 2023

 

Неблагоприятни дни през април 2023 – как да намалим влиянието на магнитните бури върху здравето?

 

Лекарите препоръчват на хората с хронични заболявания, особено тези с хипертония, хипотония и сърдечни заболявания, да се запасят с необходимите лекарства, да следят внимателно състоянието си.

В дните на засилени магнитни бури е по-добре да не злоупотребявате с алкохол, да сведете до минимум консумацията на кафе и да се откажете от цигарите. Необходимо е да се пият повече плодови напитки, билкови чайове, вода. От менюто трябва да се изключат мазни, пържени храни.

За да подобрите общото благосъстояние, струва си да ходите повече на чист въздух, да не се преуморявате и да намалите физическата активност.

 

Как да подобрим състоянието на тялото в дните на висока геомагнитна активност?

Невъзможно е да се избегне влиянието на геомагнитната активност върху тялото. Но има прости стъпки, които можете да предприемете, за да подобрите здравето си.Неблагоприятни дни април 2023 – тоще полезни съвети при магнитни бури:

 

Намаляване на физическата активност

Вентилация на помещения

Избягване на затворени пространства

Изпълнение на гимнастически упражнения

Джогинг, пълна закуска

Контрастен душ

Чести и дълги разходки сред природата

Възпитаване на добри навици

Обогатяване на диетата с качествени продукти

Отказ от храни от бързо хранене

Поддържане на водния баланс

Отказ от силни ободряващи напитки

Правене на упражнения, медитация

Предотвратяване на стрес върху нервната система

Поддържане на добро настроение

Ограничаване на лоши новини

Качествен сън

Своевременно планиране на деня

Предотвратяване на нови и съмнителни запознанства

Приемане на витамини и лекарства, предписани от лекар

Преодоляване на депресивно, апатично състояние

Справяне с тревожност, гняв

Потискане на агресията

Своевременно лечение на психологически проблеми

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *