Времето

В петък ще е предимно слънчево, от понеделник се очакват повече валежи

През нощта облачността ще е променлива, а в ранните сутрешни часове ще се изясни. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 0 и 2 гр. За В.Търново минимална температура около 1.

В петък сутринта ще преобладава слънчево време, но с напредването на деня облачността ще се увеличава до значителна. Ще духа умерен западен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10 и 12 гр. За В.Търново максимална температура около 12 гр. Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде предимно облачно. Ще духа умерен вятър от запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 5 гр., а на 2000 м ще е около -2.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 30.6 гр. през 2016 г., най-ниската измерена минимална температура е -2.0 гр. през 2020 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 51 минути и ще залезе в 19 часа и 49 минути. Фаза на Луната: един ден след пълнолуние.

В събота до обяд времето ще бъде слънчево със слаб вятър от юг-югоизток. Около обяд ще започне заоблачаване и следобед ще преобладава облачно време. Вечерта се очакват краткотрайни валежи от дъжд. През нощта валежите ще бъдат на повече места. Вятърът след обяд ще бъде слаб до умерен от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат около 0 гр. Максималните ще са между 14 и 16 гр.

В неделя ще преобладава облачно време. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 3 и 5 гр. Максималните температури ще останат почти без промяна.

В понеделник, вторник и сряда времето ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. В сряда следобед облаците ще започнат да намаляват, валежи вече не се очакват, а вятърът ще се усили. Минималните температури ще бъдат между 5 и 7 гр. Максималните ще са между 12 и 14 гр., в сряда – с 2-3 градуса по-високи.

В четвъртък ще преобладава слънчево време, а вятърът ще е слаб до умерен. Минималните температури ще бъдат между 7 и 9 гр. Максималните ще са между 15 и 18.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще бъде предимно облачно. В късния следобед първо в западния дял, а вечерта и през нощта срещу неделя и в централния ще има краткотрайни валежи от дъжд, а над 2000м – от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 8 гр., а на 2000 м ще е около 1 гр. От неделя до вторник над планините времето ще бъде облачно. Ще има и превалявания от дъжд, а над 1300м – от сняг. Ще духа умерен вятър със северна компонента. Максималната температура на 1200 м ще е около 6 гр., а на 2000 м – малко под 0. От сряда валежите ще спират, облачността ще започне да намалява, а температурите ще се повишават.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *