Времето

Следобедни превалявания от дъжд с гръмотевици

През нощта валежите ще спрат и на много места облачността ще се разкъса и вятърът ще бъде слаб от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 8 и 10 гр. За В.Търново минимална температура около 8.

В сряда времето ще бъде облачно, в късния следобед и вечерта с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северозапад, а вечерта от север-североизток и ще се усилва още по конвективна облачност. Максималните температури ще са между 16 и 18 гр. За В.Търново максимална температура около 18 гр. Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно. В централния дял ще има валежи от дъжд, а над 2000 м – от сняг, които ще продължат и през нощта срещу четвъртък. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад-север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 8 гр., а на 2000 м ще е около 1 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.2 гр. през 1968 г., най-ниската измерена минимална температура е -1.3 гр. през 1912 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 21 минути и ще залезе в 20 часа и 10 минути.

Фаза на Луната: шест дена след новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *