Времето

Временно спиране на валежите се очаква през уикенда, от сряда започва ново застудяване

През нощта облачността ще е променлива, по-често значителна. Вечерта на места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 5 и 8 гр. За В.Търново минимална температура около 6.

В петък ще преобладава облачно време с временно разкъсване и намаление на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-север. Максималните температури ще са между 14 и 16 гр. За В.Търново максимална температура около 14. Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните части на Стара планина ще преобладава слънчево време, а над централните облачността ще е променлива, временно и значителна. Ще духа умерен вятър от северозапад-север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 9 гр., а на 2000 м ще е около -1.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 31.4 гр. през 1909 г., най-ниската измерена минимална температура е 0.1 гр. през 1984 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 18 минути и ще залезе в 20 часа и 13 минути. Фаза на Луната: седем дена преди пълнолуние.

В събота ще преобладава облачно време. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр. Максималните температури ще са между 16 и 18.

В неделя ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. До обяд ще бъде почти тихо, а след обяд ще духа слаб вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 8 и 10 гр., а максималните ще са около 20 гр.

В понеделник облачността ще е променлива. След обяд ще има конвективна облачност, от която се очакват краткотрайни превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток-изток. Температурите ще останат без съществена промяна.

Във вторник ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Вятърът ще бъде умерен от югоизток, а температурите слабо ще се повишат.

В сряда и четвъртък времето ще бъде облачно. Към страната приближава циклон и ще започнат валежи от дъжд. В четвъртък валежите ще са повсеместни и максималните температури ще се понижат.

Над западните и централни части на Стара планина в събота и неделя времето ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд, а над 2000 м – от сняг. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 12 гр., а на 2000 м ще е около 3 гр. В понеделник и вторник над планините облачността ще е променлива. Ще има следобедни краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от юг. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 14 гр., а на 2000 м ще е около 7-8 гр. В сряда и четвъртък ще е облачно с валежи от дъжд, а над 2000 м – от сняг. Температурите чувствително ще се понижат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *