Времето

Облачно, дъждовно и доста по-хладно, от утре валежите ще спират

През нощта ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от североизток.

Минималните температури ще бъдат между 8 и 10 гр.

За В.Търново минимална температура около 8 гр.

Във вторник ще бъде предимно облачно. Все още ще има и валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. През деня температурите ще бъдат почти без дневен ход и максималните температури ще са между 12 и 14 гр. За В.Търново максимална температура около 12. Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно с валежи от дъжд, а над 2000 м – от сняг. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 6 гр., а на 2000 м ще е около и малко над 0.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 31.8 гр.

през 2003 г., най-ниската измерена минимална температура е 0.9 гр. през 1909 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 03 минути и ще залезе в 20 часа и 25 минути. Фаза на Луната: четири дена след пълнолуние.

В сряда и четвъртък облачността ще е променлива, но валежи не се очакват. Вятърът ще бъде слаб от изток. Минималните температури ще останат между 6 и 8 гр. Максималните температури ще бъдат между 14 и 16 гр.

В сряда над планините валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. В четвъртък ще има повече слънце. Ще духа слаб до умерен вятър. Температурите слабо ще се понижат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *