Времето

Облачно и по-хладно, с валежи от дъжд

През нощта ще бъде облачно. Ще започнат валежи от дъжд, които на места ще са придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 12 и 14 гр. За В.Търново минимална температура около 14.

В сряда времето ще бъде облачно с валежи от дъжд, временно придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Ще има временно засилване на вятъра по конвективна облачност. Максималните темпуратури чувствително ще се понижат ще бъдат между 18 и 20 гр., на места и до 22 гр. За В.Търново максимална температура около 22. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно и ще вали дъжд, придружен от гръмотевици. До обяд ще духа умерен вятър от изток-югоизток, а в по-ниските части от север. След обяд вятърът навсякъде ще бъде от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 13 гр., а на 2000 м ще е около 8 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 33.0 гр. през 1969 г., най-ниската измерена минимална температура е 2.7 гр. през 1992 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 55 минути и ще залезе в 20 часа и 33 минути.

Фаза на Луната: два дни преди новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *