Времето

Краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици

Валежите навсякъде ще спрат и през нощта облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 12 и 14 гр. За В.Търново минимална температура около 12 гр.

В понеделник преди обяд ще има променлива облачност. Около и след обяд облачността ще се увеличи, ще се развие мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи от краткотраен дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток-североизток, с временно усилване по конвективната облачност. Максималните темпуратури ще са между 22 и 24 гр. За В.Търново максимална температура около 23 гр. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина облачността преди обяд ще е променлива. Около и след обяд ще се образува мощна купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще има валежи от краткотраен дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 14 гр., а на 2000 м ще е около 5 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 33.2 гр. през 1969 г., най-ниската измерена минимална температура е 6.8 гр. през 1989 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 45 минути и ще залезе в 20 часа и 45 минути.

Фаза на Луната: шест дни преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Димитър Александров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *