Времето

Продължава дъждовното време, от утре се очаква валежите да спират

През нощта ще преобладава облачно време със слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб локален вятър. Минималните температури ще бъдат между 12 и 14 гр. За В.Търново минимална температура около 14 гр.

Във вторник ще преобладава облачно време с валежи от дъжд. Сутринта в ниските места и около водните басейни ще има намалена видимост до мъгла. След обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност, от която ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър до обед от запад, а след обяд от север-североизток. Максималните темпeратури ще са между 22 и 24 гр. За В.Търново максимална температура около 22 гр. Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачно време с временно разкъсване на облачността. Върховете ще бъдат в мъгла. След обяд ще има валежи от краткотраен дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 16 гр., а на 2000 м ще е около 8 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 33.2 гр. през 1969 г., най-ниската измерена минимална температура е 4.8 гр. през 1977 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 44 минути и ще залезе в 20 часа и 45 минути. Фаза на Луната: пет дни преди пълнолуние.

В сряда, четвъртък и петък ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността, но валежи почти не се очакват. Ще духа слаб вятър от източната четвъртък. Минималните температури ще останат без промяна. Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 24 и 26 гр.

В събота след обяд облачността ще се увеличава и на места главно в Предбалкана ще превали краткотраен дъжд, на места придружен от гръмотевици. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще се понижат с 2-3 градуса.

В неделя и понеделник ще преобладава облачно време с временно разкъсване на облачността. Валежи почти не се очакват. Ще духа слаб вятър от североизток. Температурите още малко ще се понижат.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда ще има променлива, често значителна облачност. В следобедните часове с краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 16 гр., а на 2000 м ще е около 8 гр. В четвъртък ще има променлива облачност. В западния дял следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност, от която ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 18 гр., а на 2000 м ще е около 12 гр. В петък и събота ще преобладава облачно време с временно разкъсване и намаление на облачността. Ще има краткотрайни валежи от дъжд и ще бъдат придружени от гръмотевици. Температурите ще останат без съществена промяна. В неделя и понеделник над планините облачността ще е по-често значителна, но валежи почти не се очакват. Температурите слабо ще се понижат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *