Времето

Днес остава предимно слънчево, от утре отново започват чести следобедни превалявания

През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 13 и 15 гр. За В.Търново минимална температура около 13 гр.

В петък преди обяд времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се образува купеста и мощна купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максималните темпeратури ще са между 26 и 28 гр. За В.Търново максимална температура около 27 гр. Атмосферното налягане ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина облачността преди обяд ще е променлива. След обяд и вечерта ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи от краткотраен дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 м ще остане около 18 гр., а на 2000 м ще е около 10 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 36.2 гр. през 1962 г., най-ниската измерена минимална температура е 6.6 гр. през 1997 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 43 минути и ще залезе в 20 часа и 48 минути. Фаза на Луната: два дни преди пълнолуние.

В събота и неделя ще има променлива, често значителна облачност. В общата облачна маса ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи от краткотраен дъжд, придружени от гръмотевици. На места валежите ще са интензивни и има условия за градушки. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 14 и 16 гр. Максималните ще бъдат между 23 и 25 гр.

В понеделник и вторник преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Температурите ще останат без съществена промяна.

В сряда и четвъртък ще има променлива облачност с развитие на купесто-дъждовна облачност, от която на места ще има валежи от краткотраен дъжд, придружени от гръмотевици. Температурите слабо ще се понижат.

Над западните и централни части на Стара планина в събота и неделя облачността ще е по-често значителна. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи от краткотраен дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 16 гр., а на 2000 м ще е около 8 гр.

В понеделник, вторник и сряда преди обяд облачността ще е променлива. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи от краткотраен дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 18 гр., а на 2000 м ще е около 10 гр.

В четвъртък преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развие мощна купеста облачност, но валежи не се очакват. Температурите ще останат без съществена промяна.

Дежурен синоптик: Димитър Александров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *