Времето

Какво време ни очаква във вторник, 6 юли

Вечерта и през нощта ще има променлива облачност. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 13° и 15°.

За В.Търново минимална температура около 14°.

Във вторник преди обед ще има променлива, предимно висока облачност, през която слънцето ще прозира. Сутринта на места около водните басейни ще има намалена видимост до мъгла, която бързо ще се разсее. След обед ще се развие и купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 13° и 15°. Максималните темпeратури ще са между 25° и 27°.

За В.Търново максимална температура около 27°.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива. След обед ще се развие мощна купеста облачност, от която на изолирани места ще превали слаб дъжд.  Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 19°, а на 2000 м ще е около 12°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 33.5° през 1909г., най-ниската измерена минимална температура е 6.4° през 1977.

Слънцето ще изгрее в 05 часá и 41 минути и ще залезе в 20 часá и 51 минути.

Фаза на Луната: Два дни след пълнолуние.

 

 

Дежурен синоптик:  Димитър Александров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *