60 Плюс БорбаБГЖивотът в снимки и разкази

Областен песенен празник в Полски Тръмбеш /СНИМКИ/

На 2 юни 2023 г. се проведе това очаквано мероприятие. Хубавото слънчево и приятно време посрещна участниците за 26-то издание. Организаторите се бяха подготвили перфектно за празника. Шадраваните правеха своите красиви фигури, а зелените площи наоколо радваха окото. Празникът премина под наслов -“СРЕБРО В КОСИТЕ – МЛАДОСТ В ДУШИТЕ”.
Участваха много състави от община Полски Тръмбеш и гости от други места. За участие дойдоха и представители на село Самоводене от клуб на пенсионера “РОДОЛЮБЕЦ” под ръководството на маестро Георги Янков. Хорът изпълни 3 песни, а Антоанета Скенерева и Марийка Диксокова се представиха индивидуално. Когато започнаха да пеят стари градски песни, настроението се повиши, защото тези мелодии галят душата и припомнят за отминало време. Изпълненията на Пенка Тодорова и на Лиляна Гецова в дует с Красен Гицов зарадваха зрителите, които бурно аплодираха.
Всички получиха грамоти за участие, а клуб – “Родолюбец” – медал за цялостно участие. Народното творчество, изразено с песни, е животворен извор в хилядолетната история на милата ни Родина – БЪЛГАРИЯ.
Поздрави и нови успехи…
Успях да направя снимки на участниците и се надявам да ги зарадвам.
Ангел МЪГЛОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *