Актуално

Бабини рецепти: Смесете сол и захар срещу безсъние

Ако оставате будни в късните часове и никак не можете да затворите очи, комбинацията от сол и захар е идеална за вас.

Консумацията на смес от сол и захар, според Мат Стоун, американският учен, който  публикува няколко книги за нутриционизма и метаболизма, допринася за освобождаване от безсънието и главоболието, укрепване на имунитета, повишаване нивото на енергия и повишаване на нивото на серотонин и електролитите.

И захарта, и солта са свързани със затлъстяването и многото хронични заболявания на зрялата възраст. Затова не прекалявайте с количествата. Но от тях има и ползи, пише e-zdravey.com

Захарта действа като “батерия” за клетките, тъй като глюкозата представлява надежден приток на енергия в митохондриите. Натрият от солта позволява правилното  функциониране на клетките и производството на енергия. Освен това и двете кухненски подправки са мощни инструменти за борба срещу стреса, който вреди на вашия метаболизъм.

Рецепта на смес от захар и сол срещу безсъние

Разбъркайте 5 лъжици захар и 1 чаена лъжичка сол и ги поставете в буркан. Преди лягане или през нощта вземете малка част от сместа с пръст и го поставете под езика.

Оставете бавно да се разтопи и да подейства.

Народни поверия за солта и захарта. Какви чудеса се случват?

Още от древността солта  се е приемала за символ на мъдростта и чистотата. Тя е била често използвана в магически ритуали за  изчистване на дома от негативно влияние и да се създаде атмосфера на разбирателство и уют. За да постигнете това е необходимо един път в месеца да провеждате магическо почистване. Посипвайте по малко сол във всички ъгли на дома си и поръсвайте със светена вода.

Разсипаната захар това е добър знак, който  предвещава приятен и безоблачен живот. Според поверията това е знак от съдбата, че скоро в живота ви ще има много радости и приятни преживявания. Приема се, че особено благоприятно е за млади момичета. Ако млада жена е разсипала захар, то я очаква нова любов много скоро време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *