Времето

Променлива облачност, ще се радваме и на доста слънчеви часове

През нощта ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб локален вятър. Минималните температури ще бъдат между 12 и 14 гр. За В. Търново минимална температура около 13 гр.

В сряда облачността ще е променлива, но ще има и доста слънчеви часове. В Предбалкана на изолирани места след обяд ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб вятър до обяд от северозапад, а след това постепенно през север ще се преориентира от североизток. Максималните темпeратури ще са между 24 и 26 гр. За В. Търново максимална температура около 24 гр. Атмосферното налягане много слабо ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно с валежи от дъжд, след обяд придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт, а по високите места от север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 14 гр., а на 2000 м ще е около 10 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 35.5 гр. през 1912 г., най-ниската измерена минимална температура е 6.7 гр. през 1984 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 40 минути и ще залезе в 20 часа и 55 минути.

Фаза на Луната: четири дни преди новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *